Cultuurtechnisch werken

Uiteraard hebben wij ook onze specialisaties. Één daarvan is het cultuurtechnisch werken, of te wel: het inzaaien en aanleggen van plantsoenen en/of tuinen en het maaien van sportvelden. Zo ook het snoeien van heggen en wat daar verder bij komt kijken. Wij doen dit door middel van het gebruik van kleine machines, omdat ze zeer wendbaar zijn en een laag eigen  gewicht hebben.

 

Voor het egaliseren van tuin of plantsoen gebruiken we een schuifrek met hydraulische tanden om eventuele stenen in de bovenlaag te verwijderen.

Het inzaaien doen we met een zaaimachine van 1,20 m breed.

Daarnaast verticuteren wij ook gazons- en grasvelden, zowel machinaal als handmatig. Dit om de groei van mos tegen te gaan, met als resultaat een mooier en gezonder gazon.

Naast de verschillende werkzaamheden in de GWW, agrarische sector, transport en het specialistische werk, zijn er ook nog andere werkzaamheden door ons mogelijk zoals:

  • Gladheidbestrijding.  Dit houdt in dat wij met onze machines kunnen zout strooien, vegen en schuiven.
  •  Bermverlaging.
  • Maaizuigwerkzaamheden.
  • Bestrijden eikenprocessierups
  • Maaien van natuurlocaties. Dit doen wij voor o.a. Landgoed Scherpenzeel en Staatsbosbeheer en andere natuurterreinen. Wij gebruiken hiervoor een trekker op gazonbanden om te maaien en om mee te harken. Het afvoeren doen wij met een lichte opraapwagen geschikt voor natuurlocaties. Ook is er de optie om met een lichte tuinbouwtrekker op rups te maaien en af te voeren. Dit gaat met een messenbalk en een hark, het maaisel zal dan op een depot gezet worden om het dan af te voeren.
  • Sloopwerkzaamheden. Wij slopen schuren en andere gebouwen en voeren alles weer netjes af. Daarnaast is het mogelijk om zand en/of gebroken puin te leveren. Tevens is het mogelijk om het stuk grond weer bouwrijp te laten maken door ons.

 

 

Bekijk hier onze foto’s van deze werkzaamheden.